specials


Op stap met de schaapskudde

Altijd al eens mee willen wandelen met de herders en hun schaapskudde? Dit is je kans!

Op zondag 27 september lopen de herders van Natuur- en Landschapsbeheer Op Dreef met hun schaapskudde van Groesbeek naar Berg en Dal en via de Holthurnsche Hof weer terug naar Groesbeek. Hester van Male en Bart Willers nemen u graag mee om samen met 135 Kempische heideschapen door de besloten bossen en langs de weidse velden van Groesbeek en Berg en Dal te lopen. Beleef en bekijk het landschap en de natuur tijdens deze middellange afstandswandeling van 12 kilometer. In Berg en Dal (Klappeijenpad) wordt stilgestaan bij het Waldboeren-project voor natuurgerichte kringlooplandbouw. De wandeling is een opwarmer voor de Landschapsparade op zondag 4 oktober op de Holthurnsche Hof.

Een deeltraject meelopen kan ook. De opstapplekken zijn: 10.00 uur Groesbeek (Dries) – 11.30 uur Berg en Dal (Klappeijenpad) – 13.30 uur Berg en Dal (Holthurnsche Hof). Nadere informatie na inschrijving.


Boekpresentatie ‘N70 – een iconische wandelroute over de Nijmeegse heuvelrug’

De N70-natuurwandelroute bestaat in 2020 vijftig jaar. Deze route is ontstaan in het Europees Natuurbeschermingsjaar 1970. Boswachters van Staatsbosbeheer en het Geldersch Landschap gaven gehoor aan de oproep om aandacht aan natuur- en milieubescherming te schenken en zij legden een wandelroute aan door hun natuurterreinen van de Heerlijkheid Beek en de Duivelsberg. Deze N70-route was direct geliefd bij vele wandelaars en hij is nog altijd erg populair.

Het boekje beschrijft de sfeer van de wandelroute en het ontstaan van de route en gaat in op de betekenis van het Europees natuurbeschermingsjaar 1970. Samen met genodigden wordt tijdens de presentatie teruggekeken op 50 jaar wandelrecreatie en natuur- en milieubescherming en wat wij daarvan kunnen leren voor de huidige tijd.

Het boekje is verkrijgbaar bij (kantoor)boekhandels en VVV-informatiepunten of te bestellen per mail (informatie via info@bellefleurboomgaardbeheer.nl).


Wandelmanifestatie ‘Berg en Dal – Wandelgemeente van het jaar 2020’ 

Vanuit de dorpen Groesbeek, De Horst, Heilig Landstichting, Beek en Ubbergen vertrekken groepjes wandelaars onder begeleiding en lopen via een aantrekkelijke route naar de Holthurnsche Hof. Nijmegen doet ook mee!! Vanaf de Bastei wandelen drie groepen onder leiding van IVN-gidsen naar Berg en Dal. De wandelgroepen worden welkom geheten door de wethouder, met muzikale omlijsting door de jeugdgroep van muziekvereniging Edelweiss uit Berg en Dal. Tijdens de feestelijke samenkomst wordt de ‘mooiste wandelroute van Berg en Dal’ bekendgemaakt. Iedereen kan tot 1 oktober zijn stem uitbrengen. Ook worden de nieuwste dorpsommetjes gepresenteerd.


Trailrun ‘50 keer N70’

De leden van de hardloopgroep uit Beek en hun hardloopvrienden gaan de uitdaging aan om in dit jubileumjaar van de N70 de route maar liefst 50 keer te lopen! Tijdens de Landschapsparade gaan zij de route eenmaal gezamenlijk lopen, met start en finish op de Holthurnsche Hof.