Grote Parade

De muzikanten van de fanfare Jubilate Deo voeren de kleurrijke optocht aan van deelnemers aan de Landschapsparade. De wethouder heet iedereen welkom en vertelt over het belang van natuur en landschap in onze gemeente Berg en Dal. Jubilate Deo geeft aansluitend een concert en de senioren boerensportgroep maakt een duizelingwekkende levende piramide.

Verteltent

“Zondag onder de tweede Heilige mis heftig schietende vliegtuigen…”. Cees Pot, vrijwilliger bij het Bevrijdingsmuseum, vertelt over zondag 17 september 1944. Operatie Market Garden bereikt Groesbeek en honderden Amerikaanse soldaten landen op akkers en weilanden rond Breedeweg, terwijl pastoor Hoek de mis opdraagt in de Antoniuskerk.

Henk Eikholt, programmamaker bij Omroep Berg en Dal en kenner van de lokale natuur en rasverteller, schudt een onophoudelijke stroom boerenweetjes over de natuur uit zijn mouw en laat het publiek in een staat van verwondering achter.

Hoe komen  streekproducten bij de consument? Merel Hogendoorn, masterstudent aan Radbouduniversiteit, heeft de praktijk onderzocht in gemeente Berg en Dal en Heumen. Wat gaat goed, wat kan beter?  Wat kunnen producenten samen doen om de afzet te verbeteren? En waar staat u zelf als consument?

Kinderplein

Op het grote overdekte kinderplein zingen Gerard en Guus samen met kinderen liedjes onder begeleiding van gitaarmuziek. Henk en Gijs pluizen met kinderen de braakballen van uilen uit en maken mooie collages van de botjes. Ondertussen leren de kinderen van alles over het leven van de uilen. Ton en Alberthe vertellen over het leven van bijen en waarom we meer bloemen moeten laten bloeien. Kinderen kunnen van bijenwas mooie kaarsen rollen.

Schilderen

Ronald nodigt kinderen, maar ook elke volwassene, uit om achter een schildersezel plaats te nemen. Onder deskundige begeleiding kan iedereen een schilderij van het mooie landschap ter plaatse maken en mee naar huis nemen.

Wijkhelden

Draag een steentje bij aan een schoon buitengebied en word ook Wijkheld! Wandel je ook graag in een schone omgeving?  Ga dan met Ineke van de gemeente mee wandelen en zwerfvuil rapen. Je krijgt informatie hoe je dat ook in je eigen buurt kan gaan doen.

www.wijk-helden.nl